Hoppa till sidans innehåll

Ros och ris på Sörmlandsmästaren


I lördags avgjordes Sörmlandsmästaren i Strängnäs. Svearana representerades av Patrik och Hugo Björklund och Fredrik Edberg, Birgersson. Tävlingen avgjordes i 3 st grupper om 5 st och två seglingar/grupp. Vinnaren i gruppen gick vidare direkt till final och 2,3 i varje grupp fick segla "sista chansen" om ytterliggare tre platser i finalen.

Dagen började i Svearnas tecken, Hugo med pappa Patrik som gast knep den första seglingen i mycket meriterat motstånd. Sedan gick det något sämre i andra seglingen varpå "sista chansen" blev alternativet. Där blev de 4 och fick tyvärr inte segla final. Men mycket starkt seglat av den enda båten med en junior rorsman. Det kan även tilläggas att Hugo hade lite feber kvällen innan vilket säkert påverkade skärpan på eftermiddagen. Dock mycket stark seglat av Hugo och Patrik.

För Fredrikarna, som seglade i den tredje startgruppen, började dagen också bra. De tog två raka spikar och var därmed klara för final.  Sedan klantade rorsman (undertecknad) till starten och kom iväg sist av alla i mycket störda vindar. Det ledde i sin tur att försöka komma fria fick högsta prio. Det var inget bra val, c:a 50 m efter detta slag fick alla andra båtar både vind och höjd och seglingen var i princip körd 100m efter start. Det fanns dock ingen anledning att helt ge upp. I de svaga och mycket vridande vindarna kunde mycket hända men tyvärr slutade de på 5:e plats i finalen.

 

Vann gjorde Magnus Gustavsson från Nyköping tillsammans med sin två barn Tobias och Frida. De hade hängt på gärdsgårn hela dagen med sista chansen osv men i den avgörande seglingen var de starkast.

 

Som avslutning kan nämnas att alla tyckte att formatet var bra och det kommer säkert koras en ny mästare nästa år. På kanske liknande sätt vi får se.

 

Se resultat och bilder:

 

http://www.strangnassegelsallskap.se

 

 

Uppdaterad: 11 OKT 2010 08:03 Skribent: Fredrik Birgersson

 

 

Sparbanksstiftelsen Rekarne

stöder vår ungdomsverksamhet

 

584ed0d6a26ef211badd39152f9e98a3.SFF_SvenskaSjo_250x360px.gif 

klubbhus 50 år.jpg

Fyrverkeri klubbhuset 50-år

undvik-smitta-startsidan-spraksidan.png

 Information för SS Svearnas medlemmar vad gäller att tänka på Covid-19 på Bubben.

 

 

 

 

 

   

 

 

  hjartstartare

 

 Klicka på gröna bilden 

för mer info om klubbens

hjärtstartare.

 

räknare 
besöksräknare

Start 2016-04-03

Postadress:
SS Svearna - Segling
BOX 240
63103 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info