Hoppa till sidans innehåll

Ungdom & Seglarskola Eskilstuna


I samarbete med TSS bedriver klubben en aktiv ungdoms- och seglarskoleverksamhet vid jollebasen i Mälby. Där har vi fantastiska förutsättningar att erbjuda bra förhållanden för i princip alla nivåer av jollesegling. Inne i viken har vi skyddade vatten för de som önskar, samtidigt som Blackens öppna vatten kan erbjuda större utmaningar för de mer erfarna. Till vårt förfogande har vi ett 15-tal optimister samt två c55-or som vi flitigt använder i vår verksamhet. En egen jolle/båt är alltså inget tvång för att kunna lära sig segla, även om vi uppmuntrar och hjälper dem som vill skaffa sig egna båtar. 

 

Målsättning

Målsättningen med ungdomssektionens/seglarskolans arbete är att sprida intresset för segling och att ge nya seglingskunskaper till nya och befintliga medlemmar i våra föreningar. 

Vår huvudsakliga verksamhet kretsar kring barn och ungdomar men eftersom segling är en idrott som man kan hålla på med i hela livet så har vi ingen övre åldersgräns. Med engagemang så finns det stora möjligheter till utveckling!

 

Kappsegling för alla

Jollekappsegling finns för alla nivåer. Tillsammans med klubbarna i regionen arbetar vi aktivt för att erbjuda enkla och välkomnande arrangemang för nya kappseglare parallellt med att vi också arrangerar större kappseglingar för dem som så önskar. Vi i ungdomssektionen hoppas kunna bidra med baskunskaper och locka fram de som verkligen vill satsa vidare.

Ett alternativ till enmansjollar är flermansbåtar, som tex C55. När man seglar flermansbåt blir segling mer en lagsport och man får ett kompisgäng på köpet. I flermansbåtar/jollar kan man dessutom ofta segla förälder och barn tillsammans (generationssegling) och det finns en massa spännande kappseglingsarrangemang i vårt närområde.

Ett exempel på det senare är onsdagseglingarna som arrangeras för kölbåtar, läs mer under segling. 

 

Härligt gäng

Att segla i vår seglarskola skall kännas säkertroligt och inspirerande. Vi som är ledare jobbar på att alla skall ha roligt tillsammans både på land och på vatten samtidigt som vi lär oss att hantera naturens element för att ta oss fram i vår fantastiska natur.

Tror du att segling är något för dig, eller vill du kanske vara med och hjälpa till? Då är du varmt välkommen att prova på hos oss! 

För kontakt via mail: This is a mailto link 

Varmt välkomna ! 

Uppdaterad: 21 APR 2017 19:28 Skribent: Patrik Björklund
E-post: This is a mailto link

 

 

Sparbanksstiftelsen Rekarne

stöder vår ungdomsverksamhet

 

584ed0d6a26ef211badd39152f9e98a3.SFF_SvenskaSjo_250x360px.gif 

klubbhus 50 år.jpg

Fyrverkeri klubbhuset 50-år

undvik-smitta-startsidan-spraksidan.png

 Information för SS Svearnas medlemmar vad gäller att tänka på Covid-19 på Bubben.

 

 

 

 

 

   

 

 

  hjartstartare

 

 Klicka på gröna bilden 

för mer info om klubbens

hjärtstartare.

 

räknare 
besöksräknare

Start 2016-04-03

Postadress:
SS Svearna - Segling
BOX 240
63103 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info